Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Acord de recunoaștere pentru o mită de 500.000 lei: Un fost vicepreședinte al CJ Hunedoara – 2 ani și 6 luni cu suspendare

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 14 martie 2022

Direcția Națională Anticorupție a încheiat un acord cu fostul vicepreședinte PNL al Consiliului Județean Hunedoara Tiberiu Balint, care a recunoscut primirea unei mite de 500.000 lei pentru a aproba prelungirea unui contract încheiat de instituție. Acordul prevede o pedeapsă de 2 ani și 6 luni cu suspendare și interzicerea unor drepturi. 

Potrivit parchetului anticorupție, Tiberiu Balint ar fi pretins, în cursul lunii octombrie 2013 de la un om de afaceri suma de 100.000 euro pentru a aproba prelungirea unui contract de execuție lucrări încheiat cu Consiliul Județean Hunedoara, în condițiile în care acesta nu avea vreo dispoziție de delegare emisă în acest sens.

Șpagă mascată în servicii de consultanță

Ulterior, arată procurorii, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, după semnarea actului adițional, Balint ar fi primit prin intermediul firmei SC City Park Solution SRL (pe care o administra în fapt), în mai multe tranșe, suma totală de 510.000 lei ce reprezenta costul unor presupuse servicii de consultanță de care ar fi beneficiat omul de afaceri.

Tiberiu Balint a returnat mita

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 510.000 lei, virată de Tiberiu Balint în contul bancar al Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Dosarul împreună cu acordul de recunoaștere a fost trimis Tribunalului Hunedoara.

Sursa foto: servuspress.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *