Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Achizițiile făcute de instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională pot avea loc și fără licitație 

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Conform decretului semnat de Klaus Iohannis prin care se prelungește starea de urgență pe teritoriul României, instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională pot face achiziții prin procedura de negociere, fără licitație.

„Art. 8. – Instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională pot organiza și derula, pe durata stării de urgență, proceduri de atribuire în vederea încheierii de acorduri-cadru, pentru acoperirea necesarului de mijloace specifice de protecție și intervenție, prin procedura de negociere fără publicare prealabilă, conform prevederilor art. 68 alin. (1) lit. f), art. 69 alin. (4) și art. 104 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Necesarul de mijloace specifice de protecție/intervenție prevăzut la alin. (1), inclusiv cantitățile maxime de astfel de mijloace, se aprobă prin hotărâre a Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

(3) Perioada acordului-cadru nu poate depăși 3 luni de la data încheierii acestuia. Contractele subsecvente se încheie pe baza acordurilor-cadru, până la atingerea cantităților maxime”, se arată în decret.

Conform decretului prin care se prelungește starea de urgență, necesarul de mijloace specifice de protecție/intervenție, inclusiv cantitățile maxime de astfel de mijloace, se aprobă prin hotărâre a Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Aceste achiziții trebuie să fie conform cu prevederile privind achizițiile publice. Este vorba de prevederile care privesc negocierea fără publicare prealabilă.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/achizitiile-facute-de-institutiile-din-sistemul-de-aparare-ordine-publica-si-securitate-nationala-pot-avea-loc-si-fara-licitatie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *