Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


Achiziția celor 4 corvete pentru Forțele Navale, amânată „cu 2-3 luni maximum” / Ministrul Apărării: Îi mai păsuim un pic

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 aprilie 2022

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat vineri, 29 aprilie, că achiziția celor 4 corvete pentru Forțele Navale Române a fost amânată, din nou, pentru „2-3 luni maximum”.

Ni s-a cerut o nouă amânare, această asociere dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța s-a prelungit până în septembrie și vin cu o nouă ofertă, îi mai păsuim un pic pentru o nouă ofertă. 2-3 luni maximum”, a declarat, vineri, ministrul Apărării, la o zi după ce a expirat termenul de 28 aprilie.

Începută în anul 2018, procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale este încă neîncheiată. În anul 2019, Asocierea formată din Naval Group din Franța și S.C. Șantierul Naval Constanța S.A. din România a fost desemnată drept operatorul economic câștigător.

Doar că Naval Group refuză să semneze înțelegerea cu statul român, deși Ministerul Apărării Naționale a întocmit întreaga documentație.

În prezent, România are o singură corvetă, iar programul menționat cuprinde şi modernizarea celor două fregate regina Maria şi regele Ferdinand.

Sursă foto: MApN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW