Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Achitări pe linie în dosarul de trafic de copii din Țăndărei | Decizia Curții de Apel Mureș este definitivă

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 23 decembrie 2019 Etichete: ,

Judecătorii de la Curtea de Apel Mureș au decis, luni, achitarea celor 25 de inculpați trimiși în judecată de DIICOT în dosarul Țăndărei. Aceștia au fost acuzați de trafic de copii. Decizia este definitivă. Nici în primă instanță aceștia nu au fost condamnați. 

Judecătorii au hotărât achitarea celor 25 de inculpați pe motiv că faptele nu există. În primă fază, aceștia au scăpat pe motiv că faptele s-au prescris.

Mai mult decât atât, magistrații au menținut decizia tribunalului, de restituire a armelor ridicate la percheziții celor vizați în dosar.

,,Dispune confiscarea specială a încărcătoarelor ridicate de la inculpaţii R. D. şi N. Mi.. Menţine dispoziţiile primei instanţe referitoare la: – ridicarea măsurilor asiguratorii; – restituirea bunurilor indisponibilizate”, se arată în minuta Curții de Apel Mureș.

Scandalul a început în urmă cu aproape zece ani, când autoritățile au făcut un trofeu din această anchetă.

În 2010, 25 de persoane au fost arestate şi puse sub învinuire. Membri ai uneia dintre cele mai mari rețele de trafic de persoane din Europa, inculpații au fost acuzați că au dus 181 de copii de etnie romă la furat și cerșit în Marea Britanie. Acolo, 120 de traficanţi au fost condamnați și chiar și-au ispășit pedepsele.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW