Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Accident feroviar în județul Dolj. Circulația trenurilor pe linia Craiova – Caracal, întreruptă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 ianuarie 2024

Traficul feroviar a fost blocat marți, între Craiova şi Caracal, după ce nouă vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat.

Astfel, potrivit Ministerului Transporturilor, o parte dintre trenurile care ar fi trebuit să circule pe ruta Caracal – Craiova, precum trenurile internaționale, trenurile ce au în compunere vagoane de dormit și cușetă, sunt direcționate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova. Pentru celelalte trenuri, fie este asigurată transbordarea pasagerilor cu mijloace auto, între stațiile Craiova și Caracal și retur de către managerul infrastructurii feroviare –CFR SA, fie au suprimată temporar circulația, călătorii fiind preluați de trenurile aflate în circulație.

Pentru tranzitarea circulației pe rută ocolitoare, CFR Călători a pus la dispoziția CFR Infrastructură locomotive diesel.

„Traficul feroviar a fost restricţionat începând cu ora 01:30 pe relaţia Craiova – Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă. La intrarea în staţia CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat”, informează CFR Infrastructură.

Pasagerii care au bilete la aceste trenuri și doresc să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziționate și neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Trenul aparține unui operator privat

Trenul aparţine operatorului privat de marfă Global Rail Solutions avea pe compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale şi circula în relaţia Salonta – Roşiori Nord.

„Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe şină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiţii de siguranţă. În acest moment circulaţia trenurilor se realizează cu tractiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificata)”, a transmis CFR Infrastructură.

Mecanicul de tren, un bărbat de 58 ani, din comuna Galicea Mare, nu consumase alcool.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW