Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Absolvenții de gimnaziu înscriși la sesiunea specială a Evaluării Naționale susțin, marți, proba la Matematică

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 iunie 2020 Etichete: , ,

Peste 200 de absolvenți de gimnaziu s-au înscris pentru a susține proba la Matematică din cadrul sesiunii speciale a Evaluării la Matematică după ce luni s-a susținut proba la limba română.

Potrivit calendarului aprobat de MEC, miercuri 1 iulie va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi). Probele încep la ora 9,00 şi se vor desfăşura în 60 de centre de examen din 37 de judeţe.

În centrele de examen vor fi respectate aceleaşi reguli de distanţare, dezinfecţie şi triaj ca la sesiunea anterioară.

Primele rezultate se vor afişa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, numele candidaţilor fiind aninimizate.

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video şi sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi protecţie stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW