Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


Abrogarea pensiilor speciale, pe ordinea de zi a Comisiei de muncă a Camerei Deputaților, pentru a doua oară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 17 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Proiectul de lege pentru abrogarea pensiilor speciale va fi dezbătut iar de Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor, după ce, săptămâna trecută, mai multe sindicate şi asociaţii ale beneficiarilor acestor pensii au cerut respingerea actelor normative.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor reia dezbaterile referitoare la cele două proiecte de lege pentru pensiile speciale, iniţiate de PNL şi USR.

Proiectul PNL propune eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu excepţia pensiilor militare.

Proiectul USR prevede abrogarea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militare şi ale magistraţilor, care vor fi plafonate la nivelul ultimului salariu de bază brut lunar din ultima lună de activitate.

Inițiativele PNL și USR, amânate în urmă cu o săptămână

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a amânat luarea unei decizii în privința inițiativelor legislative depuse de Partidul Național Liberal și Uniunea Salvați România pentru eliminarea pensiilor speciale.

Deputatul PSD Adrian Solomon, președintele Comisiei de muncă a Camerei Deputaților a propus ca decizia să fie amânată, fiindcă este nevoie de un punct de vedere de la Ministerul Muncii. Niciun reprezentant al Muncii nu a fost prezent la ședință.

Ambele inițiative au fost respinse de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW