Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Abonamentele metropolitane integrate CFR – Metrorex – STB devin operaționale de joi

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 februarie 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că, începând de joi, 17 februarie, abonamentele integrate CFR-Metrorex-STB devin operaționale.

De astăzi se poate călători cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport disponibile în zona București-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai și troleibuz! Am semnat Ordinul de ministru necesar”, a scris ministrul Transporturilor, pe Facebook.

Noile abonamente vor fi valabile pentru mai multe intervale: 24 de ore / 72 de ore / 1 lună / 6 luni / 1 an.

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore și 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar doar pe ruta: Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov”, susține Sorin Grindeanu.

Conform ordinului pus în dezbatere publică, un abonament integrat pentru 24 de ore ar urma să coste 20 lei, în vreme ce pentru 72 ore va costa 40 lei.

Vor fi disponibile și abonamente pe o lună, șase luni sau un an. În cazul acestora călătorii vor avea posibilitatea să opteze pentru două tipuri de transport sau trei.

Pentru un abonament de o lună ce cuprinde toate cele trei tipuri de transport aceștia vor avea de plătit 210 lei, în timp ce pentru unul cu două tipuri, tariful este de 140 lei. Costul unui abonament lunar pe ruta feroviară Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă este de 85 lei.

Un abonament anual care cuprinde transportul de suprafață, cu metroul și pe calea ferată va costa 2.000 lei, ceea ce înseamnă un cost mediu lunar de 166 lei.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW