Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Abonamentele la CFR Călători, exclusiv în format digital de la 1 ianuarie 2024

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Abonamentele săptămânale și lunare la CFR Călători vor fi emise, începând de la 1 ianuarie 2024, exclusiv în format digital, în format tip „Card Transport” sau sub formă de QR dinamic. Acestea pot fi procurate de la casele de bilete – pe card de transport sau prin aplicația dedicată pentru telefoane mobile.

Abonamentele digitale se pot achiziţiona după cum urmează:

De la casele de bilete – pe card de transport – toate tipurile de abonamente cu plată: lunare cu număr nelimitat de călătorii, săptămânale, lunare cu 5, 10 sau 15 călătorii (la alegerea clientului);

Online pe site şi prin aplicația pentru telefon – pe card de transport, doar abonamentele lunare (cu număr nelimitat de călătorii) şi cele săptămânale;

 • abonamente cu gratuitate sau reducere după caz pentru elevi și respectiv studenți.

Prin aplicația pentru telefon – sub formă de cod QR dinamic asociat unui telefon mobil

 • abonamente cu plată integrală: lunare cu număr nelimitat de călătorii și cele săptămânale,
 • abonamente cu gratuitate sau reducere după caz pentru elevi și respectiv studenți.

Începând din luna noiembrie 2023, pasagerii au la dispoziție titluri de călătorie de tip abonamente lunare și săptămânale în format digital, ce se achiziționează online astfel:

 • PRIN WEBSITE-UL CFR Călători  numai în cazul abonamentelor lunare și săptămânale cu plată integrală, încărcate pe suportul tip ”Card Transport”, procurat deja de la casele de bilete.
 • PRIN APLICAȚIA pentru telefon “CFR Călători bilete online”:
 • sub formă de COD QR cu elemente dinamice generat pe telefon, în cazul abonamentelor cu plată integrală și a abonamentelor lunare pentru elevii și studenții care și-au creat profilul de elev/ student cu ID-ul aferent. Codul QR este asociat telefonului care se regenerează automat în cadrul aplicației mobile.
 • încărcate pe suportul de tip ”Card Transport”, în cazul abonamentelor cu plată integrală.”

Abonamentele achiziționate prin aplicația „CFR Călători bilete online” sub formă de COD QR dinamic  pot fi utilizate numai pe ruta și la rangul de tren pentru care au fost emise. Totodată, în această etapă de dezvoltare a aplicației, pentru acest tip de abonament este posibilă rezervarea locului de la personalul de tren, în măsura în care există locuri libere.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW