Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


A treia doză de ser anti-COVID va putea fi administrată la 4 luni de la schema inițială

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2022

Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților legate de Vaccinare (CNCAV), a anunțat joi, 13 ianuarie, că termenul de administrare al dozei booster a fost devansat de la șase luni la patru luni pentru toate tipurile de ser disponibile în România.

Ca atare, toate persoanele care au cel puţin patru luni de la prima schemă de vaccinare completă, pot să meargă să efectueze doza de booster, tocmai pentru a da posibilitatea de a completa schemele de vaccinare în momentul de faţă pentru că ştim datele ştiinţifice ne arată o protecţie sporită, o refacere dacă vreţi a eficienţei vaccinărilor faţă de infecţia cu varianta”, a declarat Valeriu Gheorghiță, joi, în cadrul conferinței săptămânale de presă a CNCAV, citat de News.ro.

Medicul militar susține că apariția variantei Omicron este unul dintre argumentele care au dus la devansarea termenului pentru doza booster.

Protecţia faţă de varianta Omicron începe să scadă destul de mult după cea de-a patra lună de la prima schemă de vaccinare. Un al doilea lucru important este legat de faptul că, din punct de vedere al efectului imunologic, practic mai devreme de patru luni se pierde efectul de booster real pe care o doză de vaccin o are asupra răspunsului imun”, a explicat medicul.

Persoanele care au minim 4 luni de la prima schemă de vaccinare se vor putea programa pentru a treia doză începând de luni, 17 ianuarie.

Persoanele care la prima schema de vaccinare au efectuat un vaccin pe bază de ARN mesager pentru booster vor putea opta doar pentru un vaccin pe bază de ARN mesager. De asemenea, persoanele care au efectuat la prima schemă Astrazeneca vor putea opta la Booster pentru unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager(…)Recomandarea noastră fermă este de a se administra un vaccin pe bază de ANR mesager la booster, în cazul celor care au fost vaccinaţi la prima doză cu Johnson pentru că efectul imunogen este superior”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW