Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


A patra zi de grevă ilegală la STB. Circulația este asigurată la 25% din capacitatea programată

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 ianuarie 2022

Societatea de Transport Bucureşti asigură, duminică la ora 7:00, 25% din capacitatea programată, în condițiile în care sute de şoferi continuă greva ilegală, conform unui comunicat transmis de companie.

Greva ilegală a angajaților STB începe să se spargă. După ce sâmbătă conducerea companiei a reușit să convingă mai multe depouri să-și reia activitatea, duminică erau pe traseele din București 162 de vehicule, dintr-un total programat de 697. Este vorba despre 82 de tramvaie din 151, 65 de troleibuze din 86 şi doar 15 autobuze din 460.

Protest în autobaza Titan

Câteva zeci de șoferi s-au adunat duminică, în jurul orei 3:00, în autobaza Titan, pentru a protesta împotriva conducerii STB, dar mai ales pentru a împiedica ieșire pe traseu a colegilor care doreau să-și reia activitatea, transmite site-ul știrileprotv.ro. La fața locului au fost mobilizate forțe de ordine pentru a preveni eventuale violențe.

Directorul STB estimează un prejudiciu de 20 milioane lei în cele trei zile de grevă ilegală

Societatea de Transport București înregistrează un prejudiciu de aproximativ 20 milioane lei cauzat de greva ilegală a angajaților din ultimele trei zile, susține directorul general interimar, Adrian Criț.

„Aceste pierderi pot fi cuantificate, din punctul meu de vedere, doar urmare a unui amplu audit economic făcut de către o companie foarte mare. De ce? Pentru că nu îmi doresc ca angajaţi din cadrul instituţiei să facă această evaluare. Eu consider că, pentru transparenţă, şi faţă de publicul călător şi faţă de noi, şi pentru a nu diminua valoarea sau a avea diferenţe majore care să fie imputabile sau contestabile în instanţă, acest lucru făcut de o companie externă ar fi benefic. Ca şi valoare, eu consider că urmare a acestor trei zile de grevă ilegală probabil aceasta se va situa undeva în jur de 20 de milioane de lei. Asta în momentul de faţă. Gândiţi-vă şi la prejudiciile de imagine, la ce vor spune călătorii despre noi şi dacă nu cumva am pierdut suportul bucureştenilor, pentru că o companie finanţată de cetăţeni prin taxe, impozite, trebuie să-şi îndeplinească îndatoririle faţă de ei în primul rând”, a declarat Criţ la B1TV, întrebat fiind despre pagubele produse de grevă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW