Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


A murit emirul Kuweitului, după un mandat de trei ani marcat de conflicte politice repetate

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 decembrie 2023 Etichete: , ,

Nawaf al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, Emirul Kuweitului, care a fost la conducerea micului stat din Golful Persic începând din 2020, a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 86 de ani, conform informațiilor furnizate de AFP.

Anunţul a fost făcut de Palatul regal.

„Cu mare tristeţe, deplângem moartea şeicului Nawaf al-Ahmad Al-Sabah, emir al statului Kuweit”, se arată într-un comunicat difuzat de televiziunea de stat kuweitiană. Anterior, televiziunea de stat şi-a întrerupt programele şi a difuzat versete din Coran.

În luna noiembrie, şeicul Nawaf a fost spitalizat „din cauza unei probleme de sănătate urgente”, conform informațiilor furnizate de agenția oficială de presă KUNA, fără a oferi detalii despre boala sa. Mai târziu, starea sa de sănătate a fost declarată stabilă.

Din cauza vârstei, sănătatea sa a fost adesea o sursă de îngrijorare pe durata mandatului său.

Şeicul Nawaf a fost desemnat prinț moștenitor în 2006 de către fratele său vitreg, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, preluând funcția de emir la decesul acestuia în septembrie 2020, la vârsta de 91 de ani.

Kuweitul, o țară bogată în petrol din Golful Persic, se confruntă de mai mulți ani cu o criză profundă între puterea executivă și cea legislativă, subminând speranțele de reformă. Prințul moștenitor actual, Meshaal al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, fratele vitreg al emirului, are 83 de ani, iar acum se pune întrebarea dacă familia princiară va alege un lider mai tânăr. Cu toate că Kuweitul rămâne o țară conservatoare în care puterile suverane sunt concentrate în mâinile familiei conducătoare Al-Sabah, acesta găzduiește cel mai activ și puternic parlament din Golful Persic.

FOTO: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW