Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


A început monitorizarea aeriană a șantierelor, anunță ministrul Transporturilor

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 8 august 2022

A început monitorizarea aeriană a șantierelor, a anunțat luni, 8 august, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Între altele, au fost monitorizate Centura București, Autostrada de Centură București (A0) și Centura Giurgiu.

Datele culese în timpul procesului vor ajuta la realizarea unei radiografii a mobilizării din cadrul șantierelor, potrivit oficialului.

„A început monitorizarea aeriană a șantierelor, obiectiv pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului! În perioada 11-15 iulie mai multe aeronave au survolat și au cules date din următoarele șantiere în lucru:

– Centura București (DNCB),
– Autostrada de Centură București (A0),
– Centura Giurgiu,
– Drumul expres Craiova-Pitești,
– Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 5.

Toate datele captate au fost procesate în laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafață și modele tridimensionale. În baza acestor misiuni de zbor se realizează inclusiv o radiografie a mobilizării din cadrul șantierelor!”, anunță Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Oficialul avansează și un exemplu de pe șantierul Drumului Expres Craiova- Pitești, care a fost monitorizat în data de 15 iulie.

„De exemplu, în data de 15.07.2022, la momentul zborului, pe șantierul Drumului Expres Craiova- Pitești au fost identificate următoarele:
– 226 muncitori,
– 164 autobasculante,
– 22 betoniere,
– 24 macarale,
– 3 nacele,
– 88 buldo-excavatoare,
– 38 compactoare,
– 3 utilaje de forare,
– 3 utilaje de asfaltare”.

Grindeanu mai precizează că zborurile au fost efectuate în baza unui protocolul încheiat între Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Aero-Spațială (INCAS) și Ministerul Transporturilor.

Aceste zboruri de supraveghere a șantierelor se vor desfășura periodic, în toate zonele, conchide social-democratul.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW