Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


A început instalarea conductei de 120 km, care va aduce gaze în România din platoul continental al Mării Negre / Ludovic Orban: O ilustrare a parteneriatului strategic dintre România şi SUA

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Grup Servicii Petroliere (România) și Black Sea Oil & Gas (SUA) au demarat etapa de instalare a conductei de peste 120 de km, care va aduce gaze în România din platoul continental al Mării Negre. Prezent la eveniment, premierul Ludovic Orban a subliniat importanța parteneriatului strategic dintre România și SUA, concretizat în colaborarea această colaborare.

„Este un moment simbolic care arată voința clară de a finaliza un proiect extrem de important pentru România, și anume începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat off shore. În acest proiect sunt implicate două companii: Black Sea Oil&Gas, care lucrează în parteneriat cu Grupul de Servicii Petroliere – o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi SUA. Aici, pe lângă cele 100 de milioane investiți până acum – valoarea acestui proiect este de 400 de milioane de dolari, un proiect cu o mare valoare şi de mare complexitate, care până la urmă, sigur, trebuie să realizeze un lucru simplu: se ducă gazul din zăcământul aflat off-shore în rețeaua de gaz natural a României”, a afirmat Ludovic Orban.

Potrivit lui Gabriel Comănescu CEO şi preşedinte al GSP, la intrarea în producţie, cantitatea de gaze exploatată va acoperi 10% din necesarul de gaze al României.

„Suntem hotărâţi să demonstrăm că energia din Marea Neagră este sursa creşterii economice româneşti. Încrederea pe care o primeşte GSP în dezvoltarea proiectului MGD dovedeşte, încă o dată, că experienţa noastră de peste 15 ani în proiecte majore de construcţii offshore ne defineşte ca un partener puternic şi consecvent. După 33 de ani, facem din nou istorie în Marea Neagră. Parteneriatul româno-american GSP-BSOG dezvoltă noua infrastructură de exploatare de gaze din offshore-ul românesc”, a declarat Gabriel Comănescu.

Pe lângă premierul Ludovic Orban, la evenimentul au mai participat ministrul Economiei Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării, Nicolae Ciuca, ministrul Mediului, Costel Alexe, precum şi ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

Proiectul de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD, presupune operaţiuni tehnice dezvoltate în premieră în România după 1989. Acesta prevede o staţie de tratare a gazelor – la 2 km de ţărm, 4,3 km de conducte terestre, 121 km de conducte offshore, platforma de producţie ANA, cu patru sonde (70 metri adâncimea apei), 18 km conducte conectoare între zăcămintele ANA şi Doina, sonda Doina (85 m adâncimea apei). Toate cele cinci sonde de producţie vor fi forate de GSP Uranus.

Proiectul Midia Gas Development este dezvoltat de compania americană Black Sea Oil & Gas, deţinută de Carlyle International Energy Partners şi BERD.

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW