Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


A început demolarea garajelor în Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu vrea în locul lor să construiască parcări

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 iunie 2021

Primăria Sectorului 6 a emis înștiințări pentru dezafectarea a 175 de garaje, în mare majoritate construite fără autorizație, în locul acestora urmând să fie amenajate noi locuri de parcare, a anunțat primarul Ciprian Ciucu.

„Așa cum am promis, mergem mai departe cu eliberarea domeniului public de construcții ilegale și inoportune: eliminăm garajele apărute în București în anii ‘90. Ca regulă generală, acolo unde sunt garaje vom amenaja parcări. Din suprafața ocupată de două garaje, rezultă 3 locuri de parcare”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Dintre cele 439 de garaje identificate de autoritățile locale pe raza sectorului, 163 sunt construite în baza unei autorizații emise de Primăria Capitalei iar 90 au autorizație emisă de Primăria Sectorului 6.

Până la această oră, potrivit primarului Sectorului 6, 20 de garaje au fost dezafectate iar pentru alte 44 a fost emisă dispoziție de demolare.

Conform datelor furnizate de Primăria Sectorului 6 la solicitarea Mainnews.ro, pe raza sectorului se află 43.058 de locuri de parcare de reședință dintre care 41.158 sunt ocupate.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *