Monday, June 1, 2020
Jurnalism corect


A fost omologată prima izoletă concepție 100% românească. În curând începe producția în serie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 martie 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că a reușit omologarea în perioada 18 – 19 martie a primei izolete, concepută în România, iar în curând se va începe producția în serie.

Potrivit MApN, prototipul a fost realizat de cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă).

Izoleta este necesară pentru izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2.  Aceasta este dotată cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Echipamentul medical a fost realizat de statul român în colaborare cu compania STIMPEX SA, specializată în producția de echipamente de protecție, care a pus la dispoziția echipei de cercetare, cu titlu gratuit materiale, materii prime și manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN.

Produsul a fost testat și omologat, în perioada 18 – 19 martie, de specialiști din cadrul Departamentului pentru armamente și cercetători științifici din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN si Ecologie și ACTTM “.

Ministerul a dat asigurări că în curând va fi pornită producția de serie de către compania STIMPEX SA, în colaborare CN ROMARM SA.

Sursa foto: Facebook / MApN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW