Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


A fost modernizat sistemul de plată a parcării la Aeroportul Otopeni

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat joi, 1 septembrie, că a fost modernizat sistemul de plată a parcării la Aeroportul Otopeni. Printre noutăți se numără faptul că plata se face direct la ieşire, cu card bancar, dar și recunoaşterea numărului de înmatriculare.

„Azi, 1 septembrie 2022, a fost operaţionalizat noul sistem de parcare de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti aferent parcărilor Plecări şi Termen lung. Astfel, utilizatorii acestor parcări au la dispoziţie un sistem modern cu eliberatoare/cititoare de tichete de parcare, care include şi POS, precum şi funcţia LPR de recunoaştere a numărului de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al CNAB, citat de Agerpres.

Modernizarea face obiectul programului de investiţii „Modernizare Sistem Parcări AIHCB”, care este finalizat 85%. Valoarea contractului de proiectare şi execuţie este de 3,042 milioane euro (fără TVA). Acesta ar urma să se încheie în iunie 2023.

Când se va încheia proiectul, parcarea va putea fi plătită și printr-o aplicaţie mobilă, dar şi prin SMS.

„În prezent, parcarea poate fi achitată cu numerar sau card bancar, fie la unul dintre cele 16 automate de plată instalate în parcările Sosiri, Plecări şi Termen Lung, fie la cele 2 puncte de încasare cu operator (amplasate în Terminalul Plecări Extindere şi pe culoarul de legătură dintre Plecări şi Sosiri), precum şi, cu cardul, direct la POS-urile de la terminalele de ieşire din parcări”, susține compania.

Aeroportul Henri Coandă dispune în prezent de 1793 locuri de parcare publică, repartizate în:

  • arcare Plecări (437 locuri),
  • Parcare Sosiri (588 locuri),
  • Parcări Termen lung (768 locuri).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW