Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


A fost lansată licitația pentru reabilitarea a 50 km de linii de tramvai

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 28 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a anunțat miercuri, 28 septembrie, lansarea licitației pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai, care totalizează 50 de kilometri. Edilul a promis că peste 2 ani Bucureștiul nu va mai avea linie de tramvai nemodernizată.

Valoarea investiției este de 500 milioane de euro.

„Valorea investiției este de 500 milioane euro, dintre care 300 milioane vor fi fonduri europene, iar pentru restul de 200 milioane vor ieși în piață. Este o licitație de 16 loturi. În afara de cei 50 km, avem o rețea deja modernizată de 90 km. Aici avem de spus un cuvânt bun pentru Lis, Băsescu și Videanu (Viorel Lis, Traian Băsescu și Adriean Videanu, foști primari generali – n.red.)”, a mai declarat Nicușor Dan.

Despre tramvaiele Astra, Nicușor Dan a punctat că PMB nu își permite să primească tramvaie sub capacitatea din caietul de sarcini și pentru care s-a licitat.

„Avem o ofertă din 2019. Sunt permise schimbări de componente cel puțin la nivelul celor care au fost ofertate. Noi vom recepționa tramvaie care sunt în parametri. Estimez la sfârșitul lunii octombrie punerea în circulație”, a mai adăugat edilul.

Foto: Main News

Comentarii