Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


A fost desemnat câștigătorul licitației pentru tablierul metalic de pod de la pasajul Doamna Ghica

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2022

Radul Mihaiu, primarul Sectorului 2 din Capitală, a anunțat marți, 25 ianuarie, că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru tablierul metalic de pod de la pasajul Doamna Ghica. Astfel, susține edilul, pasajul ar putea fi finalizat în acest an.

„Veste bună pentru Sectorul 2 (…) A fost anunțat câștigătorul licitației pentru producția tablierului de pod de la pasajul Doamna Ghica.

Valoarea contractului este de 21,8 milioane lei, iar termenul pentru livrare este șapte luni și jumătate de la semnarea contractului. După două licitații eșuate pentru acest element crucial al proiectului, mă bucur să pot anunța acest pas important în dezvoltarea Sectorului 2.

Este un progres care ne pune în linie dreaptă către finalizarea pasajului Doamna Ghica anul acesta. Oricum intersecția Doamna Ghica era una dintre cele mai aglomerate din Sectorul 2 și din București, în general”, a scris Radu Mihaiu, marți, pe contul său de Facebook.

Edilul mai adaugă că aglomerația a crescut odată ce lucrările se blocaseră, dar acum „suntem pe direcția cea bună pentru a degreva traficul în acest punct”.

Promis în repetate rânduri de fostul primar general Gabriela Firea, dar și de actualul, Nicușor Dan, nu este sigur că pasajul Doamna Ghica va fi gata în acest an. Chiar dacă a fost finalizată licitația pentru achiziția și montarea tablierului metalic, evoluția lucrărilor depinde și de respectarea termenelor de către firma câștigătoare. Cert este că termenele sunt foarte strânse.

Cu toate că ar fi trebuit finalizat, conform contractului, încă din timpul mandatului Gabrielei Firea, lucrările la Pasajul Doamna Ghica sunt încă de parte de a fi finalizate. În condițiile în care nu are capacitatea tehnică necesară pentru realizarea tablierului metalic al pasajului, compania municipală care a obținut contractul, Trustul de Clădiri Metropolitane a încercat să-l achiziționeze de pe piața liberă.

Aceasta a fost a treia tentativă, după ce primele două licitații n-au avut nicio finalitate, după cum a și punctat primarul Radul Mihaiu în postarea sa.

Chiar și așa, TCM a găsit un doritor. Este vorba de Scandiuzzi Steel Constructions S.P.A. din Italia, specializată în realizarea structurilor metalice. Termenul pentru analizarea ofertei din punct de vedere tehnic și financiar, anunțat de TCM pe portalul de achiziții publice, a fost 2 februarie.

Acum, în termen de 10 zile pot fi depuse contestații. Potrivit caietului de sarcini, termenul de realizare și montare a tablierului metalic este cuprins între 5 luni și 8 luni.

Însă acest termen este doar pentru tablierul metalic, ce-i drept, partea cea mai importantă a lucrării, însă Trustului îi mai rămân apoi și alte elemente de finalizat, cum ar fi armarea, cofrarea, betonarea, hidroizolația, marcaje și parapete. Abia după ce vor fi încheiate și aceste lucrări, Pasajul Doamna Ghica va putea fi dat în folosință. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrările.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW