Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


A doua zi de percheziții la Primăria Iași / DIICOT a descins în instituție, la două zile după DNA SURSE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 14 decembrie 2022 Etichete: , ,

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat miercuri, 14 decembrie, 24 de percheziții la mai multe domicilii și imobile, cât și la sediile unor autorități publice locale, se arată într-un comunicat de presă al Direcției. Potrivit surselor Main News, este vizată Primăria Municipiului Iași.

„Activitățile (…) vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcționari din administrația publică locală cu atribuții în domeniul emiterii și urmăririi respectării documentațiilor de urbanism”, după cum se arată în comunicatul de presă citat.

Procurorii ar ancheta modul în care firma Vixen SRL a construit un bloc în Iași, deși autorizația fusese emisă pentru locuințe individuale și, chiar dacă nu a fost respectat actul avizator, inspectorii primăriei au dat undă verde pentru recepția lucrărilor, notează Ziarul de Iași.

30 de persoane vor fi conduse în decursul zilei de miercuri la sediul DIICOT Iași.

Și Direcția Națională Anticorupție (DNA) a efectuat luni, 12 decembrie, percheziții la Primăria Municipiului Iași.

Perchezițiile DNA au avut loc în urma unor plângeri penale făcute de conducerea primăriei, după cum a transmis municipalitatea. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW