Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu: Desfiinţarea Secției Speciale a monopolizat discuţia despre justiţie

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 9 februarie 2022

Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, 9 februarie, că sistemul de justiție din România a fost acaparat de dezbaterile asupra desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), și că, în realitate, are nevoie „de încredere în capacitatea sa de a performa”.

Desfiinţarea SIIJ a monopolizat discuţia despre justiţie, dar sistemul are nevoie de foarte multe lucruri şi, în special, de încredere în capacitatea sa de a performa. Magistraţii români au demonstrat profesionalism şi integritate, iar continuarea acestei discuţii aruncă o umbră de îndoială nemeritată asupra întregului sistem judiciar. Trebuie să desfiinţăm SIIJ şi să mergem mai departe”, a declarat Cătălin Predoiu.

Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii pe care ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut-o miercuri, cu ambasadorul Germaniei la București, Excelența Sa Dr. Peer Gebauer.

Cei doi oficiali au stat de vorbă pe tema măsurilor pe care România trebuie să le îndeplinească în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) și promovarea statului de drept, arată Ministerul Justiției.

Ambasadorul Gebauer a mulțumit pentru explicații, a încurajat partea română să transpună în practică, cu consecvență, agenda reformelor şi a subliniat că va fi foarte atent la parcursul proiectului până la adoptarea sa de către Parlament. Ambasada Germaniei va fi, ca şi până acum, un partener de încredere în dialogul cu celelalte state membre şi cu Comisia Europeană”, arată instituția.

Aflat la al treilea mandat în fruntea Ministerului Justiției, Cătălin Predoiu a anunțat, pe 15 ianuarie, că proiectul pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost finalizat și că, după ce va fi aprobat de Guvern, va fi trimis în Parlament.

MAI MULTE DETALII PE TEMA PROIECTULUI PENTRU DESFIINȚAREA SIIJ, AICI: ANALIZĂ | Vom avea sau nu SIIJ 2.0? Magistrat: Partea negativă este că dosarele nu se întorc și la parchetele specializate

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW