Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciprian Ciucu, reacție dură la adresa celor care au contestat un proiect al Primăriei: Atâta habarnism și ură îmi provoacă silă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 februarie 2022

Ciprian Ciucu a anunțat luni, 7 februarie, că Primăria Sectorului 6 a scos la licitație serviciul de colectare și transport al deșeurilor, contract ce ar urma să valoreze 100 de milioane de lei pe an. Confruntat cu numeroase critici, edilul a menționat că prețul este fundamentat, menționând că este vorba de un proces transparent și corect și a avut o reacție dură la adresa contestatarilor. 

Pentru a fi siguri că această licitație va fi una corectă, am apelat la un proiect la ANAP cu Banca Mondială prin care aceste instituții au verificat în prealabil procedura, în special caietul de sarcini. Acest serviciu public nu a mai fost scos la licitație în Sectorul 6 de 23 de ani, din anii ’90, mai exact din 1999”, a scris, inițial, Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Primarul Sectorului 6 susține că, înainte de a demara procedura de atribuire, a invitat companiile care operează în domeniul managementului deșeurilor să consulte caietul de sarcini. Întâlnirea va avea loc marți, 15 februarie.

Întrucât s-a confruntat cu numeroase critici pe rețelele de socializare, Ciprian Ciucu a revenit și a explicat că este vorba de un contract acordat pe 10 ani, „perioadă de bun simț pentru concesionarea unui serviciu public de utilități”.

Practica este între 8 și 12 ani deorece: viitorul operator care va avea tariful reglementat va fi obligat să facă investiții serioase în mașini de gunoi și alte utilaje, pe care le va lua noi și trebuie să le amortizeze; viitorul operator va face investiții în puncte de colectare selectivă pe patru fracții; dacă ai veni cu o perioada mai mică, pretul ar fi mai mare pentru că ar trebui sa isi amortizeze mai repede investițiile”, a menționat primarul Sectorului 6, într-o postare ulterioară.

Ciucu a invocat un studiu de oportunitate făcut de „o firmă prestigioasă, independentă”, ce a arătat că 100 de milioane de lei pe an ar reprezenta un cost corect și fundamentat.

Așa că vă rog eu, înainte să comentați aiurea și să vedeți hoție acolo unde nu e(…)informați-vă. Altfel vă faceți de râs, iar un demers corect și transparent, de bună credință, inexistent în ultimii ani este compromis de voi și ignoranța voastră! Am și eu răbdarea mea, dar să văd atâta habarnism și ură când, tocmai eu mă dau peste cap ca lucrurile să fie transparente și corecte, îmi provoacă silă”, a fost reacția primarului Sectorului 6.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/ciprian-ciucu-reactie-dura-la-adresa-celor-care-au-contestat-un-proiect-al-primariei-atata-habarnism-si-ura-imi-provoaca-sila/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/ciprian-ciucu-reactie-dura-la-adresa-celor-care-au-contestat-un-proiect-al-primariei-atata-habarnism-si-ura-imi-provoaca-sila/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW