Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mircea Diaconu, candidat la prezidențiale. ALDE și Pro România decid dacă îl susțin

By Tudor Alexandru , in Politic Stirile zilei , at 25 august 2019 Etichete: , , ,

Fostul europarlamentar, Mircea Diaconu, ar urma să își anunțe duminică, la ora 16:00, intenția de a candida ca independent la Președinția României. Surse politice au declarat pentru Mainnews.ro că săptămâna viitoare ALDE și Pro România vor decide dacă îl susțin pe acesta la alegerile prezidențiale.

„Tot ce am făcut până acum în viața mea politică, de la constituirea Alianței Civice în ’90 și până la candidatura la Parlamentul European, a pornit dintr-o enervare inițială, din convingerea că am datoria, ca orice alt cetățean, de a lua atitudine în fața nedreptății. Recent, am fost toți martorii unui lung șir de nedreptăți în România. Așa că aleg încă o data să mă implic. Cum? Vă povestesc la ora 16:00. Ne vedem pe treptele Ateneului”, a transmis Mircea Diaconu

În acest context, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și-ar putea retrage candidatura.

În cursa pentru alegerile prezidențiale au intrat: actualul președinte, Klaus Iohannis, premierul României, Viorica Dăncilă, liderul USR Dan Barna, Ramona Ioana Bruynseels, din partea partidului PPU, și omul de afaceri Viorel Cataramă, președintele Partidului Dreapta Liberă. De asemenea, Theodor Paleologu este posibilul candidat la alegerile prezidențiale din partea PMP.

Viorica Dăncilă a fost votată în unanimitate în Congresul extraordinar de sâmbătă, pentru a fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, sunt câțiva social-democrați care consideră că aceasta nu are nicio șansă. Liviu Pleșoianu, o voce puternică din PSD, a anunțat că este dezamăgit de alegerea colegilor săi și a anunțat, încă o dată, că va candida și el la alegerile prezidențiale.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW