Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


SONDAJ Un sfert dintre români ar vota un partid naționalist care ar propune ieșirea din UE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 februarie 2022

Mai bine de un sfert dintre cetățeni ar vota un partid care susține ieșirea României din Uniunea Europeană, în vreme ce 17% spun ar vota o astfel de formațiune care care ar propune o apropiere a țării de Rusia, potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research.

Conform cercetării sociologice, 65,7% dintre cetățeni spun că ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională, în vreme ce 32,8% se opun acestei idei.

Dintre cei care ar vota un partid naționalist, 39,7% spun că ar susține în continuare o astfel de formațiune, chiar dacă ar milita pentru ieșirea din Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă 26% dintre cetățeni.

În situația în care un astfel de partid ar susține apropierea României de Rusia, doar 26% l-ar mai vota în continuare, ceea ce reprezintă 17% dintre cetățeni.

Datele au fost culese în perioada 11-18 ianuarie 2022.
− Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului.
− Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului
simplu, stratificat fiind de 1162 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.
− Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW