Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Scandalul facturilor: USR a depus moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei UPDATE

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 1 februarie 2022

UPDATE USR a depus, marți seara, moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL).

Știrea inițială

Dacian Cioloș, liderul USR, a anunțat marți, 1 februarie, că partidul pe care îl conduce va depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL), în contextul scandalului privind facturile la energie. Moțiunea va fi depusă în această săptămână.

„Vreau să vă confirm că USR va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, la începutul acestei sesiuni parlamentare. Am solicitat în mai multe rânduri adoptarea de măsuri care să reducă facturile foarte mari la energie, am venit și cu propuneri în acest sens, am tras și noi concluzii alături de mulți cetățeni ai României care plătesc în continuare facturi foarte mari.

Felul în care a fost gestionat acest subiect a fost unul catastrofal și asta are un impact asupra buzunarelor cetățenilor. Din păcate, liderii coaliției PSD și PNL au continuat cu același leadership în Guvern pe domeniul Energiei. În loc să rezolve problema și să vină cu soluții, au preferat să păstreze aceeași persoană în fruntea ministerului cu toate că deja e foarte clar că și-a cam atins limitele de competență pe acest domeniu, așa încât vom crea această oportunitate să avem în Parlament o discuție pe acest subiect și pentru ca parlamentarii să spună prin votul lor dacă într-adevăr administrarea ministerului de acest ministru este una bună sau nu, pentru că cred că pentru cetățeni lucrurile sunt foarte clare”, a declarat Dacian Cioloș marți, 1 februarie.

Ulterior, Cioloș a precizat, răspunzând unei întrebări, că moțiunea va fi depusă în această săptămână.

„Da, o vom depune săptămâna aceasta. Textul este pregătit. Am așteptat să înceapă sesiunea parlamentară. Va fi depusă la Camera Deputaților”, a precizat liderul USR.

Parlamentarii au revenit marţi, 1 februarie, la muncă, într-o nouă sesiune parlamentară care se va termina la începutul verii.

Camera Deputaților sau Senatul poate adopta o moțiune simplă, prin care să își poată face cunoscută poziția cu o privire la o problemă de politică internă sau externă, sau cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW