Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Membrii celui mai mare partid din Israel, îndemnați să nu se asocieze cu AUR: Este un partid antisemit

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 30 ianuarie 2022

Eli Hazan, purtătorul de cuvânt al Likud, cel mai mare partid israelian, a anunțat că membrii partidului au fost instruiți să nu se asocieze cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), pentru că „formațiunea este antisemită”.

Directorul și purtătorul de cuvânt pentru afaceri externe al Likud, Eli Hazan, a scris sâmbătă seara tuturor parlamentarilor partidului: „Partidul AUR a fost ales în parlament și crește în popularitate, în parte pentru că este anti-sistem și se opune vaccinurilor și restricțiilor. Acest partid este antisemit”.

Hazan a transmis acest mesaj după ce un lider al AUR a afirmat cu mândrie în interviuri acordate presei din România că intenționează să se întâlnească cu reprezentanții Likud în aprilie. Oficialul Likud a declarat că nu știe de niciun parlamentar al partidului care să fi acceptat efectiv să se întâlnească cu AUR, scrie The Jerusalem Post.

Mesajul vine în contextul în care George Simion, co-președinte al AUR, a anunțat în urmă cu câteva zile că în luna aprilie se va întâlni cu Benjamin Netanyahu.

Oficialul Likud a declarat că nu știe de niciun parlamentar al partidului care să fi acceptat efectiv să se întâlnească cu vreun membru AUR.

„Vă implor: Nu o faceți. Este rău pentru statul Israel, rău pentru Likud, iar comunitatea evreiască din România este foarte îngrijorată de acest anunț”, a mai scris Hazan.

Foto: Inquam Photos / Marin Raica

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW