Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Boloș, noul ministru al Digitalizării / UPDATE Boloș a depus jurământul de învestitură

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 ianuarie 2022

UPDATE 14:00 Marcel Boloș a depus jurământul de învestitură și a preluat oficial funcția de ministru al Digitalizării, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul de numire a lui Marcel Boloș în funcția de ministru al Digitalizării, Cercetării și Inovării, a transmis Administrația Prezidențială. Boloș va depune jurământul de învestitură în aceeași zi, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni.

Totodată, prin publicarea decretului semnat vineri de Klaus Iohannis în Monitorul Oficial, Virgil Popescu își va încheia mandatul de ministru interimar al Digitalizării.

Marcel Boloș este înlocuitorul lui Florin Roman, ce și-a dat demisia, în luna decembrie, în urma unui scandal de plagiat.

La Ministerul Digitalizării e important să fie cineva care cunoaște aceste mecanisme, trebuie să fie cineva care cunoaște cum trebuie să lucreze cu Comisia Europeană. Ministerul nu este doar despre digitalizare, e și despre cercetare, dar e o numire politică, un manager, va fi asistat de secretarii de stat”, a declarat Florin Cîțu, președintele PNL, la finalul ședinței Biroului Politic Național de joi.

Boloș, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul condus de Ludovic Orban, a fost propunerea filialelor liberale din Ardeal. Până să devină ministru, a fost directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW