Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tudor Buzatu, fiul liderului PSD Vaslui, a fost numit secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 ianuarie 2022

Tudor Buzatu, fiul liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, și a senatorului social-democrat, Gabriela Crețu, a fost numit, miercuri seară, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă, publicată în Monitorul Oficial.

Tudor Buzatu a fost numit secretar de stat la SGG, la doi ani și jumătate după ce a fost demis de fostul premier Ludovic Orban din funcția de secretar de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Buzatu fusese numit în funcție în timpul mandatului Vioricăi Dăncilă.

În 2018, când a preluat prima dată funcția de secretar de stat, tatăl său, președintele PSD Vaslui și președintele Consiliului Județean Vaslui, susținea că pe fiul său îl recomandă „pregătirea, activitatea în partid, implicarea și cunoașterea limbilor străine”.

Potrivit CV-ului său, postat în urmă cu mai mulți ani pe site-ul Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui (CRAV), o societate ce aparține de Consiliul Județean, Tudor Buzatu are licența în Științe Politice și Administrative, obținută la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București, și un master în Drept European, în cadrul UB.

Totodată, fiul șefului PSD Vaslui a fost liderul organizației de tineret a social-democraților din județ și a ocupat și funcția de director general la CRAV, societatea deținută de CJ Vaslui și de Consiliul Local Vaslui.

SGG este condus de Marian Neacșu, fost membru PSD, condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare în anul 2016, după ce și-a angajat fiica la biroul de parlamentar.

Sursă foto: RFI

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW