Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării: Cea mai mare amenințare pentru populație sunt facturile la energie

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 ianuarie 2022

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat, miercuri, 26 ianuarie, că facturile la energie reprezintă cea mai mare amenințare pentru români, în ziua în care au fost depistate peste 30.000 de cazuri de COVID-19 și are loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe tema tensiunilor de la granița Ucrainei cu Federația Rusă.

Ministrul Apărării a fost întrebat de jurnaliști care este cea mai mare amenințare pentru români: facturile la energie, pandemia de COVID-19 sau amenințarea unui conflict armat între Ucraina și Rusia.

Când este vorba de lucruri de genul acesta, nu este simplu să evaluăm, nu putem să evaluăm aceste lucruri. Fiecare din aceste zone are gradul lui de pericoluzitate. Pentru populație, cea mai mare amenințare, cred eu, sunt facturile la energie, pentru că mi se pare că energia pandemiei s-a mai diminuat în ultima vreme”, a declarat Vasile Dîncu.

Ulterior, acesta a revenit asupra declarației, menționând că nu a descris amenințările la adresa securității României.

Am vorbit despre amenințarea pentru populație(…)Populația este afectată, pot să spun foarte clar, mai mult de facturi decât de situația internațională”, a adăugat ministrul.

Președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru miercuri, începând cu ora 13.

Discuția se va axa pe problema impactului unui posibil conflict asupra României, vedem impactul economic, asupra rezilienței generale a societății, asupra opiniei publice. Vom propune un set de măsuri”, a precizat Dîncu.

Ministrul Apărării a precizat că, deși nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina, în cazul unei invazii, vor exista consecințe asupra securității întregii Europe.

Este vorba de lanțul de aprovizionare cu energie, sistemul bancar și alte lucruri(…)Există scenarii pe care le vom discuta în CSAT, legat de o posibilă invazie. Nu avem date că ar exista o posibilitate unei invazii, dar suntem pregătiți în acest sens”, a precizat ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW