Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gîrbovan anunță primul proiect în calitate de ministru : combaterea traficului de persoane/ Magistratul critică presa :”abundă in experți în justiție”

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 23 august 2019 Etichete: ,

Dana Gîrbovan, propunerea PSD pentru Ministerul Justiției, susține că primul proiect pe care vrea să îl pună în practică în calitate de  ministru al Justiției se referă la combaterea traficului de persoane. Magistratul susține că societatea, autoritățile și presa nu se implică pentru combaterea acestui fenomen.

„După ce ani de zile România a fost preponderent țară de tranzit pentru traficul de ființe umane, acum este ea însăși sursă. Rețelele de trafic își diversifică și perfecționează mijloacele, iar autoritățile rămân de prea multe ori inerte. Deși presa și Facebook-ul abundă de „experți” pe justiție, în afară de câteva ONG-uri, ce fac o activitate absolut eroică în prevenirea traficului și protejarea victimelor acestora, și de câteva articole sporadice, în presă nu gășiți mare lucru pe acest subiect. Dacă nu era drama de la Caracal, faptul că tinere sunt traficate de la vârste șocant de mici nu devenea mainstream”, scrie Dana Gîrbovan pe Facebook.

Pe de altă parte, Dana Gîrbovan susține că traficul de persoane este o problemă globală, pentru care este nesesară o abordare integrată.

„Traficul de persoane umane e o problema globală, însă sunt țări care lupta eficient cu acest flagel. Astfel, Departamentul de Stat al SUA vorbește în Raportul privind traficul de ființe umane în mod constant despre cei 3P, deveniți 4P, ce stau la baza combaterii traficului de persoane: prosecution,  prevention,  protection, partenership.

Pentru a combate eficient traficul e nevoie de o abordare integrată pe aceste patru paliere. Acesta e unul dintre proiectele pe care aș dori să le implementez la ministerul justiției și motivul principal pentru care am acceptat în principiu propunerea”, mai spune Dana Gîrbovan.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 88937 more Information to that Topic: mainnews.ro/girbovan-anunta-primul-proiect-in-calitate-de-ministru-combaterea-traficului-de-persoane-magistratul-critica-presa-abunda-in-experti-in-justitie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW