Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CNATDCU va analiza teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat UPDATE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2022

UPDATE CNATDCU a admis și sesizarea deputatului USR Mihai Polițeanu, a anunțat marți, 25 ianuarie, parlamentarul.

„Începând cu astăzi, 25 ianuarie, începe procesul de analizare și soluționare a sesizării pe care am făcut-o cu privire la posibilul plagiat al tezei de doctorat a prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă.

Am primit răspunsul la sesizarea pe care am făcut-o pe 20 ianuarie și pe care am trimis-o către UEFISCDI, care avea obligația de a verifica în termen de 3 zile respectarea cerinţelor procedurale pentru validarea din punct de vedere administrativ şi admiterea sesizării spre analiză şi soluţionare de către CNATDCU”, a anunțat acesta, pe contul său de Facebook.

Știrea inițială

Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a admis marți, 25 ianuarie, sesizarea făcută în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat.

Vă înaintăm sesizarea referitoare la teza de doctorat a domnului Nicolae Ionel Ciucă cu titlul „Dimensiunea angajării Armatei României în operații întrunite multinaționale”, susținută la Universitatea Națională de Apărare Carol I”, se arată în documentul care confirmă că sesizarea a fost admisă de CNATDCU.

Pe lângă sesizarea admisă marți, pe rolul CNATDCU mai există o altă sesizare făcută de un deputat USR, cu privire la acuzațiile de plagiat aduse premierului Nicolae Ciucă.

Care sunt pașii următori

Secretariatul CNATDCU ar urma să ceară Universității Naționale de Apărare Carol I, în termen de 5 zile, o serie de documente legate de teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

După o serie de alte etape birocratice, va fi instituită comisia de lucru, ce are 15 zile la dispoziție pentru a analiza teza de doctorat a premierului.

Ulterior, după ce comisia de lucru va aproba prin vot decizia de retragere sau menținere a titlului de doctor, va fi convocat Consiliul general al CNATDCU, care are alte 10 zile la dispoziție pentru a analiza propunerea comisiei de lucru și punctul de vedere al Universității de Apărare Carol I.

Membrii Consiliului trebuie să decidă, prin vot, dacă au fost respectate sau nu standardele de calitate sau de etică profesională, inclusiv existența plagiatului. La finalul votului, decizia, care poate fi contestată, va semnată de președintele Consiliului de general și publicată pe site-ul CNATDCU.

Context

Teza pe baza căreia prim-ministrul Nicolae Ciucă, general în rezervă al Armatei Române, și-a obținut titlu de doctor în Științe militare este plagiată, cel puțin asta relevă o anchetă publicată marți, 18 ianuarie, de jurnalista Emilia Șercan în publicația PressOne.

Potrivit sursei citate, teza lui Nicolae Ciucă include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului, conform sursei citate.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW