Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Liderul grupului consilierilor PSD: L-am rugat pe domnul Petrariu să se reia activitatea STB

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 ianuarie 2022

PSD încercă să dezamorseze conflictul de la STB astfel încât activitatea transportului în comun suprateran în Capitală să revină la normal, susține liderul consilierilor generali social-democrați, Aurelian Bădulescu.

Într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro, Aurelian Bădulescu a precizat că l-a rugat pe liderul principalului sindicat din STB, Vasile Petrariu, care este și consilier general PSD, să discute cu colegii săi în vederea revenirii pe traseu a vehiculelor.

„Cu siguranță vom încerca să temperăm ceea ce se întâmplă la STB, nu pentru că ne este frică, pentru că lucrurile trebuie să intre în normal, având în vedere importanța transportului public. (…) Eu am discutat cu domnul consilier general Petrariu, nu cu liderul de sindicat Petrariu, și l-am rugat ca urmare a discuțiilor din grupurile de consilieri generali să poarte discuții astfel încât să se reia activitatea la nivelul municipiului București. STB nu este proprietatea lui Nicușor Dan ci este proprietatea Consiliului General, iar grupul PSD are 21 de fotolii. Am putea să discutăm aceste probleme în interiorul Consiliului General”, a declarat Aurelian Bădulescu, pentru Mainnews.ro.

Precizările lui Aurelian Bădulescu survin în contextul în care mai mulți lideri politici, printre care și primarul Nicușor Dan, au acuzat PSD că a orchestrat protestul care a paralizat circulația transportului public suprateran în București. Evident, aceste acuzații au fost negate de conducerea PSD, care totuși până în acest moment nici nu s-a delimitat de protest sau de Vasile Petrariu.

Se sparge greva ilegală a angajaților STB

Societatea de Transport Bucureşti asigură, duminică la ora 7:00, 25% din capacitatea programată, în condițiile în care sute de şoferi continuă greva ilegală, conform unui comunicat transmis de companie.

Greva ilegală a angajaților STB începe să se spargă. După ce sâmbătă conducerea companiei a reușit să convingă mai multe depouri să-și reia activitatea, duminică erau pe traseele din București 162 de vehicule, dintr-un total programat de 697. Este vorba despre 82 de tramvaie din 151, 65 de troleibuze din 86 şi doar 15 autobuze din 460.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW