Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Negocierile pentru oprirea grevei ilegale de la STB au eșuat / Nicușor Dan: Solicit Parchetului să urgenteze măsurile

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2022

Doar cinci minute au durat discuțiile dintre directorul Societății de Transport București, Adrian Criț, cu reprezentanții sindicatului reprezentativ, cel care a organizat greva ilegală, cele două părți neajungând la un numitor comun.

O întâlnire între primarul Nicușor Dan și reprezentanții autobazelor și depourilor ar fi trebuie să aibă loc, începând cu ora 18:00, în sediul Primăriei Capitalei. Cu toate acestea, evenimentul nu a mai avut loc deoarece la discuții au venit reprezentanții sindicatului care a organizat greva ilegală, în frunte cu liderul Vasile Petrariu, consilier general PSD, cei cu care Nicușor Dan nu vrea să discute. Cu toate acestea, edilul i-a solicitat directorului STB, Adrian Criț, să-i asculte pe sindicaliști, însă întâlnirea s-a încheiat foarte repede pentru că aceștia din urmă au condiționat reluarea activității de demisia lui Criț.

Apel pentru procurori

În contextul în care Tribunalul București a decis reluarea activității, dar și faptul că protestul este ilegal, Nicușor Dan le-a solicitat procurorilor să urgenteze ancheta penală deschis pentru nerespectarea deciziei instanței.

„În hotărârea judecătorească scrie că greva este organizată ilegal de sindicatul reprezentativ. Solicit Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat acest act, în special împotriva domnului Petrariu”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul lasă o portiță

Totuși, Nicușor Dan susține că este deschis în continuare la discuții cu angajații STB.

„Putem să rezolvăm lucrurile printr-o discuție civilizată, fără să șantajăm. Pentru toate problemele structurale avem nevoie de o discuție civilizată, cu Consiliul General, pentru că de calitatea transportului public depind viețile tuturor”, a declarat Nicușor Dan.

Sindicaliștii dau vina pe primar

De cealaltă parte, reprezentanții sindicatului sunt nemulțumiți că Nicușor Dan nu a dorit să dialogheze cu ei.

„Domul primar general nu a stat cu noi nici măcar un minut (…) nu a intenţionat niciodată să rezolve acest lucru. Lucrul acesta noi l-am bănuit. Noi o să e transmitem salariaţilor care ne aşteaptă la unităţi (…) Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul. Aceste declaraţii şi poziţii belicoase care invită şi instigă nu ajută cu nimic”, a declarat Vasile Petrariu, vineri, după cea de-a doua rundă de discuţii convocată la Primăria Capitalei, citat de News.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW