Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


SURSE Polițistul care a omorât pe trecerea de pietoni un copil de 13 ani a recunoscut că i-a susținut corpul cu bocancul

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 ianuarie 2022

Polițistul care a provocat un accident de circulație în București, pe o trecere de pietoni, soldat cu moartea unei fete în vârstă de 13 ani și rănirea gravă a unei alte fete de 11 ani, a recunoscut la audieri că i-a susținut corpul cu bocancul, spune el, pentru că așa i-ar fi solicitat operatorul Serviciului de Urgență 112, au declarat surse pentru Mainnews.ro.

Numai că, conform înregistrării apărute în presă, operatorul i-a cerut acestuia să aşeze copilul în poziţia de siguranţă, nicidecum să o sprijine cu bocancul.

Potrivit acelorași surse, polițistul a recunoscut că și-a schimbat geaca, așa cum au relatat unii dintre martori, însă, a motivat el în fața anchetatorilor, pentru a nu fi linșat pe oamenii adunați.

Familiile cer despăgubiri

Într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro, avocatul Adrian Cuculis, apărătorul rudelor victimelor, a precizat că acestea se vor constitui parte civilă în proces și vor solicita despăgubiri de 6 milioane euro, familia fetei decedate, respectiv 1 milion euro, familia fetei grav rănite.

Acești bani, susține Adrian Cuculis, ar trebui achitați, în solidar, de polițistul care provocat accidentul, dar și de alte instituții care nu și-au îndeplinit atribuțiile.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW