Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dăncilă: Am rugat-o pe doamna Gîrbovan să vină ministru/ Dacă Ana Birchall se află la Cotroceni, e foarte grav

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 23 august 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă a declarat, după ședința CEx PSD, că a avut o discuție cu Dana Gîrbovan în care i-a propus preluarea funcției de ministru al Justiției. Premierul a motivat nominalizarea prin aprecierea de care s-ar bucura judecătoarea în sistemul judiciar, deși activitatea acesteia a fost criticată de o parte a corpului magistraților. 

Întrebată dacă are cunoștință că, după demitere, Ana Birchall se află la Cotroceni, Dăncilă a răspuns: „Dacă a făcut acest lucru e foarte grav. E membru PSD și problemele se rezolvă în interiorul partidului. I-am explicat ca fac aceasta schimbare ca vreau pe cineva din rândul magistratilor. Înainte de CEx am avut o discutie cu dna Birchall”.

Ulterior, Ana Birchall a infirmat informația potrivit căreia ar fi mers la Cotroceni, postând o fotografie de la Ministerul Justiției.

Premierul a precizat că a avut o discuție și cu Dana Gîrbovan.

„Nu puteam sa fac o propunere fara sa vorbesc cu domnia sa. Am rugat-o sa vina in această functie avand in vedere experienț domniei sale si respectul de care se bucură. Vreau la MJ sa fie cineva care a lucrat cu magistrații, independent, care nu a fost inregimentat politic. Dacă ne uitam la activitatea doamnei Gîrbovan, vedem că e foarte apreciată de toți magistrații”, a declarat Viorica Dăncilă.

Legat de proiectul de modificare a legislației penale prezentat ieri de Birchall, premierul a spus că va rămâne doar partea care se referă la înăsprirea unor pedepse. Astfel, preverile referitoare extinderea competențelor DIICOT , cel mai probabil, nu vor fi promovate.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/dancila-am-rugat-o-pe-doamna-girbovan-sa-vina-ministru-daca-ana-birchall-se-afla-la-cotroceni-e-foarte-grav/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW