Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a ministrului afacerilor interne, după ce un polițist a omorât un copil pe trecerea de pietoni: Am decis să reanalizăm procesul de recrutare din surse externe

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 ianuarie 2022

Ministerul Afacerilor Interne a opera modificări în ceea ce privește procesul de recrutare în cadrul Poliției Române din surse externe, după ce un agent încadrat astfel, a provocat un accident pe trecerea de pietoni, soldat cu moartea unei fete de 13 ani și rânirea gravă a unei alte fete de 11 ani. 

„Cel care conduce o mașină a Poliției în misiune de urgență are obligația să circule cu prudență. Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din surse externe. Suntem obligați să recurgem la această procedură pentru a acoperi necesarul de personal uriaș, aproape 30.000 de funcții. Vom pune accent pe componenta de recrutare din surse externe. Este necesar să creștem cifra de școlarizare în școlile speciale și la Academie. Dincolo de pregătirea din școală, este necesară pregătirea continuă. Fac un apel la întreaga clasa politică în demersul nostru de a moderniza legislația rutieră”, a declarat Lucian Bode, în cadrul unei conferințe de presă, susținută luni, 17 ianuarie, în sediul MAI.

Lucian Bode, despre situația de la Bolintin Vale: A scos la iveală putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an

În ceea ce privește cazul din Bolintin Vale, unde un bărbat a fost omorât cu pietre de un membru al unei grupări interlope, ministrul Lucian Bode a recunoscut existența unei probleme de infracționalitate ridicată în această localitate, și nu numai, precizând că a dispus instituțiilor din subordinea sa demararea de urgență a unei anchete.

„În ceea ce vorbește tragedia din Bolintin Vale. A scos la iveală putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an în ultimii 30 de ani. Resurse umane slab pregătite, câteodată cu puterea politică locală, câteodată cu infractorii de la nivel local. Bolintin Vale are 15.000, din care doar 2.000 reprezintă populație activă. Ceilalți nu au niciun fel de venit și ne întrebăm din ce trăiesc. (…) Echipele Poliției Române și Jandarmeriei identifică probleme orașului Bolintin Vale, după care trebuie să propună un plan de măsuri. Am dispus șefului Poliției Române să realizeze o evaluare managerială la nivelul fiecărui inspectorat județean de poliție, care pot duce la situații similare celei de la Giurgiu”, a mai precizat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW