Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Atacuri în coaliția de guvernare. Florin Cîțu critică abordările liderilor PSD

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 ianuarie 2022

Apar din ce în ce mai multe disensiuni în „mariajul” dintre PSD, PNL și UDMR. Într-un interviu acordat marți, 12 ianuarie Televiziunii Române, președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu și-a exprimat nemulțumirea vizavi de abordările economice și nu numai ale partenerilor social-democrați de coaliție 

Voalat și nu prea, Cîțu l-a criticat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, cel față de care îl leagă o istorie întreagă de atacuri reciproce și cu care a ajuns să stea la aceeași masă, pentru solicitarea acestuia de a devansa reducerea TVA la 5% pentru energie electrică și gaze naturale.

„Este o postare electorală, dar trebuie să le aducem aminte colegilor de coaliţie că alegerile sunt în 2024. E foarte important în acest moment să găsim soluţiile pentru români şi cele mai importante sunt soluţiile. Presupun că (Marcel Ciolacu – n.r.) a discutat cu Ministerul Finanţelor şi Ministerul Finanţelor i-a spus că este posibil acest lucru, nu presupun că este doar o promisiune goală şi o promisiune făcută în stil politicianist. Presupun că a avut această discuţie şi că acest cost, care va fi mare, sau reducere de venituri la buget prin această reducere a TVA poate să fie compensat în altă parte – presupun. TVA zero înţeleg că a mai încercat Dragnea, din ce ştiu eu, şi a fost un proiect care nu a putut să fie implementat (…). Ar fi păcat să avem o promisiune făcută românilor, că este posibil să facem acest lucru şi ne permitem, şi apoi să vedem că nu se poate, că nu se încadrează în buget”, a declarat Cîţu marţi seara, la TVR1, citat de Agerpres.

Cîțu dă vina pe PSD pentru neadoptarea legii certificatului verde

Un alt punct sensibil în coaliția de guvernare îl reprezintă legea privind introducerea certificatului verde digital la locul de muncă. Florin Cîțu, unul dintre inițiatorii actului normativ, a criticat PSD pentru că nu l-au susținut.

„Există un proiect de lege în Parlamentul României care a făcut să ducă rata de vaccinare din nou la 100.000 de persoane pe zi. (n.r. – Proiectul) nu este mort, este la Camera Deputaților. Din păcate, nu a fost susținut de actualii parteneri de coaliție atunci când a fost în Parlamentul României. Eu în continuare cred că este varianta de compromis cea mai bună dacă se dorește în coaliție. Nu pot doar eu singur să-l susțin. Noi l-am votat atunci, din păcate la Senat a avut acel rezultat”, a mai declarat Florin Cîțu, la TVR.

Cîțu vrea politizare

Pe de altă parte, Cîțu nu s-a sfiit să spună că în administrația publică Guvernul ar trebui să numească oameni proveniți pe filieră de partid.

„(…)dacă vine o guvernare liberală, să poată să vină cu garnitura liberală în administraţie. Dacă vine o guvernare social-democrată, să îşi aducă garnitura. Pentru că de foarte multe ori avem o guvernare liberală care trebuie să lucreze cu garnitura social-democrată şi lucrurile nu ies bine”, a subliniat Florin Cîțu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW