Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Spitalul din Constanța rămâne închis la 4 luni de la incendiu

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 ianuarie 2022

La mai bine de patru luni de la incendiu devastator din secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, care a curmat șapte vieți, unitate sanitară rămâne închisă. Motivele sunt legate problemele de securitate la incendiu, o parte dintre ele rămase neremediate. 

Prezent marți, 11 ianuarie, într-o vizită la unitatea sanitară afectată de incendiu, unde Primăria Constanța efectuează lucrări de reabilitare, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că ar trebui găsită o soluție tranzitorie în vederea redeschiderii.

„Spitalul, din punct de vedere al echipamentelor medicale, nu s-a schimbat după incendiu. Ce s-a schimbat este că această clădire a intrat într-o procedură de evaluare și s-a constat că nu se poate relua activitatea. Cred că trebuie să existe o soluție tranzitorie pentru ca acest spital să își reia activitatea. Cred că prin amenajările pe care le face Primăria, se poate găsi o soluție ca acest spital să își reia activitatea”, a declarat Alexandru Rafila.

Potrivit primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, una dintre cele mai importante probleme rămase de rezolvat rămâne refacerea instalației electrice, noul termen menționat fiind februarie 2022.

„După cutumele legale, deschiderea spitalului se poate face doar la noile standarde. Până acum am investit 4 milioane lei, însă suma este insignifiantă pentru bugetul orașului Constanța. Mai avem doar de rezolvat problema instanției electrice, proiectul și manopera. După aceea va fi perfect funcțional. Într-o prognoză optimistă, va fi gata în februarie”, a declarat Vergil Chițac.

Tragedia din spital

Un incendiu a izbucnit pe 1 octombrie în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța din cauza unor probleme apărute la instalația electrică. Șapte persoane și-au pierdut viața.

În urma acestei tragedii, o comisie de specialitate a hotărât închiderea unității sanitare, în care se putea trata peste 200 de pacienți, până la remedierea deficiențelor grave constatate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dincă

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW