Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


O nouă răsturnare de situație în afacerea Djokovic: Autoritățile australiene investighează un posibil fals în declarația de intrare în țară

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 ianuarie 2022

Afacerea Djokovic este încă departe de a se fi încheiat. După ce un tribunal din Melbourne a decis luni, 10 ianuarie, desființarea deciziei prin care Novak Djokovic i-a fost revocată viza pe motive procedurale, ministrul imigrației australian, Alex Hawke, i-a în calcul anularea unilaterală a actului administrativ de intrare în față. 

Totuși, o decizie într-un sens sau altul se lasă așteptată, iar o explicație poate veni chiar din coloanele ediției de marți a cotidianului Herald Sun.

Conform sursei citate, vameșii australieni investighează o posibilă informație falsă furnizată de jucătorul sârb de tenis chiar în declarația de intrare pe teritoriul australian.

Toate persoanele care sosesc în Australia trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere, una dintre întrebări referindu-se la istoricul de călătorie din ultimele 14 zile. Conform documentului făcut public, la această întrebare Djokovic a răspuns „nu”, însă anchetorii au mari semne de întrebare.

Postările pe rețelele de socializare arată totuși altceva. Djokovic a fost fotografiat în Belgrad, Serbia, pe 25 decembrie, jucând tenis pe străzi și pozându-se handbalistul Petar Djordjic.

El a fost văzut apoi jucând tenis la Soto Tennis Academy din Sotogrande, sud-estul Spaniei, pe 31 decembrie 2021.

Potrivit presei de la antipozi, toți călătorii care intră în țară sunt avertizați că oferirea de informații false este o infracțiune gravă, pedepsită cu până la un an de închisoare.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW