Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului promite că în 2022 nu va exista taxă auto

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2022

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat joi, 6 ianuarie, că în acest an nu va exista o taxă auto, taxă de mediu sau o taxă de primă înmatriculare. Barna explicat că, din acest motiv, se lucrează la eficientizarea programului Rabla, care va fi gata în această săptămână.

„În 2022 sigur nu va exista o taxă auto, taxă de mediu sau taxă de primă înmatriculare. Printre altele, din acest motiv, de câteva săptămâni bune lucrăm la eficientizarea programului Rabla.

În câteva ore, câteva zile, adică săptămâna aceasta se finalizează programul Rabla pentru versiunea 2022-2024. Am promis asociaţiilor de profil o predicitibilitate.

În momentul de faţă nu există măsuri de descurajare, există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere maşini noi, inclusiv pentru a susţine industria autohtonă, producţia autoturismelor din România”, a declarat ministrul, într-o conferință de presă, citat de News.ro.

Ediția din 2021 a programului „Rabla Clasic” a avut un buget total de 440 milioane lei, cu 35 milioane lei mai mare decât în 2020, permițând achiziția a peste 55.000 de autovehicule noi, mai puțin poluante.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW