Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prima vizită a unui înalt oficial al Uniunii Europene pe frontul de Est al Ucrainei, de la declanșarea războiului cu Federația Rusă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2022

Josep Borrell, șeful diplomației europene, a efectuat miercuri, 5 ianuarie, prima vizită a unui oficial al Uniunii Europene pe frontul de Est al Ucrainei, de la izbucnirea războiului cu separatiștii susținuți de Federația Rusă, în anul 2014, relatează Reuters.

Ucraina poate conta pe ajutorul Uniunii Europene pentru a se proteja în fața agresiunilor Federației Ruse. Acest suport este cel mai puternic din anul 2014 încoace”, a transmis Josep Borrell, în timpul unor declarații de presă.

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pe partea de Afaceri Externe și Politici de Securitate a fost transportat cu elicopterul din Kiev până în regiunea Lugansk, Estul Ucrainei, unde armata încă se luptă cu separatiștii pro-ruși.

Vizita a fost organizată la momentul oportun, ca un răspuns la amenințările, șantajul și escaladarea pe care o vedem din partea Federației Ruse”, a spus ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, în timp ce îl primea pe Borrell.

Șeful diplomației europene s-a întâlnit cu civili și soldați din zona de Est a Ucrainei, înainte să se întoarcă în Kiev, unde ar trebui să aibă o întâlnire cu președintele Volodymyr Zelenskiy, programată pentru joi.

Sunt aici să arăt că pentru Uniunea Europeană contează suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și să susțin eforturile pentru a duce până la capăt reformele care sunt cheia rezilienței”, a scris Borrell pe Twitter.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW