Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O unitate militară din Gorj a intrat în atenția DNA, după 10 ani. Prejudiciu de aproape un milion de lei, reclamat de procurori

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 3 ianuarie 2022

Procurorii DNA i-au trimis în judecată luni, 3 ianuarie, pe 7 militari în rezervă care au activat în cadrul Unității Militare Budieni, din județul Gorj, fiind acuzați că, între 2011 și 2015, au produs un prejudiciu de aproape un milion de lei, după ce ar fi cumpărat bunuri supraevaluate și ar fi plătit pentru servicii care, în realitate, nu au fost executate.

În dosarul trimis în judecată de DNA sunt vizați Marin Bran, colonel în rezervă, acuzat de 2 infracțiuni de abuz în serviciu, Laurențiu Vâlceanu, locotenent colonel în rezervă, Ion Roșculescu, plutonier adjutant principal în rezervă, Raul Gălcescu, plutonier major în rezervă, Minel Vodoiu, maistru militar în rezervă, Ion Besoi, plutonier major în rezervă, și Gheorghe Ilie, plutonier adjutant în rezervă.

Pe lângă militarii de la UM Budieni, au mai fost trimiși în judecată alți doi oameni de afaceri, administratori ai unor societăți comerciale, acuzați de complicitate la abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Prejudiciul cauzat UM Budieni se ridică la 918.910 de lei. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Gorj.

Acuzațiile procurorilor

Colonelul Marin Bran este acuzat de procurorii DNA că, între 2011 și 2015, ar fi achiziționat de la unul dintre cei doi oameni de afaceri bunuri (materiale de construcții sau electrice) la prețuri supraevaluate.

De la celălalt, colonelul în rezervă ar fi plătit mai multe servicii care, în realitate, nu au fost executate, potrivit procurorilor.

Pentru a se asigura că are tot ce-i trebuie pentru a pune la punct toate detaliile achizițiilor, acesta ar fi fost ajutat de către celelalte cadre militare care i-au pus la dispoziție toate documentele necesare.

În cazul unora dintre bunuri, pe lângă prețul mare cu care au fost achiziționate, acestea erau atipice pentru scopul declarat”, se mai arată în comunicatul DNA.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW