Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cine este Liviu Vasilescu, noul șef al Poliției Române : Conducea structura care îl fila pe Sebastian Ghiță când a fugit din țară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 august 2019 Etichete: , , ,

Liviu Vasilescu este noul șef al Poliției Române, potrivit unei decizii a premierului Dăncilă, fiind cunoscut în sistem drept un profesionist. Anterior, Vasilescu a fost șef al Direcției de Arme și Muniții și al Direcției de Operațiuni Speciale. DOS este instiutiția cu care procurorii colaborează pe partea tehnică și de filaj după ce CCR a interzis colaborarea cu SRI. Liviu Vasilescu conducea DOS în momentul în care structura îl supraveghea pe Sebastian Ghiță. Chiar și așa, la acel moment, fostul deputat a reușit să fugă din țară.

Sebastian Ghiță a reușit să fuge din țară, deși era filat de DOS

La sfârșitul anului 2016, Sebastian Ghiță, aflat la final de mandat de deputat și aproape de a rămâne fără imunitate, vizat în mai multe dosare, a reușit să plece din România. Fuga fostului deputat vine în contextul în care cu doar câteva zile înainte DNA a cerut poliției ajutor pentru a îl supraveghea. După o recepție a SRI, Ghiță, deși filat de DOS, a reușit să scape de monitorizare. Ajunși la locuința fostului deputat, a doua zi, polițiștii au constatat că Ghiță nu era acasă. După o perioadă, acesta a fost depistat în Serbia, tară care a refuzat extrădarea lui. Între timp, în România a fost arestat în lipsă, însă a reușit să scape de acuzații și chiar de unele dosare.

După ce a fugit din România, Ghiță a prezentat mai multe înregistrări care au dus la retragerea prim-adjunctului SRI Florian Coldea și la demiterea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. După înființarea Secției de anchetare a Magistraților, în urma unei plângeri a lui Ghiță, fosta șefă a DNA a fost pusă sub învinuire. În prezent, deși s-ar putea întoarce în România, Ghiță este încă în Serbia.

Ce avere are noul șef al Poliției Române

Ultima declarație de avere a fostului șef al Direcției de Operațiuni Speciale a fost completată în 2017. Conform acesteia, chestorul Vasilescu are două terenuri intravilane, unul de 640 mp și celalalt de 4228 mp, un apartament de 102 mp în București și o casă de vacanță în comunca Mihăiești, județul Vâlcea, de 280mp.

Vasilescu are și două conturi în bancă, la Garanti Bank, cu un total de 44 259 lei. Acesta nu are datorii în bancă.

Liviu Vasilescu a condus, până în aprilie 2018, Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. Pe 13 aprilie 2018, Liviu Vasilescu a fost schimbat din funcție și mutat la Direcția de Arme și Muniții.

Surse din sistem susțin că înlocuirea lui a fost dorită de Liviu Dragnea, DOS fiind una instituția cu care DNA lucra pe partea informativă/tehnică după decizia CCR care a interzis colaborarea procurorilor cu SRI.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 34474 more Info on that Topic: mainnews.ro/cine-este-liviu-vasilescu-noul-sef-al-politiei-romane-conducea-structura-care-il-fila-pe-sebastian-ghita-cand-a-fugit-din-tara/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/cine-este-liviu-vasilescu-noul-sef-al-politiei-romane-conducea-structura-care-il-fila-pe-sebastian-ghita-cand-a-fugit-din-tara/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW