Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Schimb de replici între Clotilde Armand și Sorin Grindeanu: E doar încă o șobolăneală făcută de Armand

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 decembrie 2021

Vicepremierul PSD și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și primarul USR al Sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, au avut în weekend un schimb acid de replici, care a continuat și luni, 20 decembrie.

Totul a pornit de la o postare de pe Facebook a edilului, în care soţul lui Clotilde Armand, matematicianul Sergiu Moroianu, a lansat acuzaţii cu privire la cartea de matematică pe care Sorin Grindeanu şi-a trecut-o în CV.

„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României. La 5 ani de la declanşarea controversei şi la 19 ani de la data apariţiei, nici un exemplar al cărţii lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet. În spaţiul public subzistă o controversă privind una dintre cărţile scrise de viceprim-ministrul Guvernului României şi ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocând daune de imagine atât statului român cât şi comunităţii matematice. Sergiu a pregătit un scurt material despre cazul d-lui Grindeanu (acest Florin Roman al PSD-ului) şi a lansat o provocare publică ministrului Transporturilor: să doneze un exemplar al cărţii sale la Institutul de matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, spre folosul comunităţii ştiinţifice. Vă invit să-l urmăriţi”, a scris Clotilde Armand sâmbătă, 18 decembrie, pe Facebook.

În video, soțul primarului a menționat că lucrarea nu poate fi găsită nicăieri.

„Am aflat de un nou caz Florin Roman şi vreau să vi-l prezint astăzi. Este vorba de o carte scrisă de Sorin Grindeanu, viceprim-ministru în Guvernul României, fost premier şi actualmente ministru al Transporturilor. Ei bine, domnul Grindeanu ne este dator de 5 ani cu un exemplar din cartea domniei sale «Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă» scrisă în colaborare cu tatăl său, Nicolae Grindeanu, apărută la editura Ionescu în 2002.

Cartea aceasta figurează în catalogul cărţilor în curs de apariţie sau CIP de la Biblioteca Naţională a României cu un număr internaţional standardizat pentru carte sau ISBN 973-8245-08-7. Au trecut 19 ani de la înscrierea în catalogul CIP a cărţii şi iată că încă nu o avem. Nu este disponibilă nicăieri. Nu o putem găsi nici în biblioteci, nici pe internet, nici în librării. Nimeni nu a avut vreodată în mână un exemplar din cartea domnilor Grindeanu”, a precizat Sorin Moroianu, potrivit News.ro.

Replica lui Grindeanu

Tot sâmbătă, ministrul social-democrat i-a răspuns primarului Clotilde Armand și a amintit de problema gunoaielor din Sectorului 1.

„Am mai răspuns acum 4 ani pe subiectul cărții. Ea există, am arătat-o, e scrisă cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun ?Lucrurile sunt foarte clare, mai puțin pentru familia Armand care intrase într-un con de umbră. Doamna Armand a produs atâta gunoi în sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timișoara. O sfătuiesc să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze și să treacă la muncă.

Ps: Clotilde, vreți să deschidem o acoladă și să vorbim despre Egis sau ne rezumăm la șobolanii, gunoiul și mizeria din sectorul 1?!”, a fost reacția de sâmbătă a vicepremierului PSD.

Schimbul de replici a continuat luni

Schimbul de replici a continuat însă și luni, 20 decembrie. Într-o conferință de presă susținută astăzi, în contextul grevei angajaților CFR, Sorin Grindeanu a prezentat, la final, cartea pe care și-a trecut-o în CV și despre care soții Armand au susținut că „a ascuns-o”.

„Mai e un punct pe care l-aș vrea să îl închid definitiv. Sunt oameni care se recomandă prin anumite virtuți și există doamna Armand care se recomandă prin gunoi, mult gunoi și mizerie. Aș fi spus că povestea cu cartea este o ciorbă reîncălzită, dar nici măcar asta nu e. E doar încă o șobolăneală făcută de Armand. Madam Armand, attention, aici este cartea. Vă spun că este încă un război pe care îl pierdeți. Eu am făcut școala la timp și complet. Vă rog să vă adresați Ministerului Educației și să vedeți, în foile matricole, ce fel de note aveam”, a precizat Sorin Grindeanu luni, 20 decembrie.

Clotilde Armand: Lăsați golăniile!

Ulterior, Grindeanu a primit replica de la edilul Sectorului 1. Clotilde Armand i-a cerut ministrul să facă public volumul semnat de el, dar nu înainte de a menționa că „nu a avut oricum pretenții mari de la autorul OUG 13”.

„Sorin Grindeanu a găsit cartea lui Florin Roman ? Cam acesta este răspunsul unui ministru atunci când un matematician îi solicită să doneze cartea scrisă de el (de negăsit în biblioteci și nicăieri de la 19 ani de la publicare) la Institutul de Matematică al Academiei Române sau la Biblioteca Națională.

În loc să fie mândru că există un interes pentru cartea sa și să doneze un exemplar spre studiu, dl. Grindeanu lansează injurii de maidan la această solicitare. Nu că am fi avut mari pretenții de la autorul OUG 13. Sper ca domnul prim-ministru Ciucă să ia măsuri privind acest nou caz Roman din Guvernul său. Deoarece acest impostor este o rușine pentru întreaga comunitate științifică din România.

PS: Faceți publică cartea… dle. Grindeanu. Lăsați golăniile și injuriile la dvs. în partid. Nu ne mai prezentați doar coperțile cărții”, a scris Clotilde Armand luni, 20 decembrie, pe contul său de Facebook.

În fine, PSD a lăsat un comentariu la postarea primarului USR, în care îi cere „să nu mai folosească google translate, pentru că se face de râs”.

„Clotilde, nu mai folosi Google Translate când scrii pe Facebook, că te faci de râs! Cum te-ai făcut deja în funcția de primar! P.S. Tu ești o cauză pierdută. Însă nu-ți mai bate joc de elevii din Sectorul 1, plătește-le bursele!”, este comentariul lăsat de formațiunea condusă de Marcel Ciolacu la postarea de pe Facebook a lui Clotilde Armand.

Foto: Captură Facebook

Cazul Florin Roman

Amintim, în context, de cazul fostului ministru Florin Roman, care a demisionat din funcție, după ce jurnaliștii de la Libertatea au descoperit trei minciuni în CV-ul său – o carte trecută în CV, care este de negăsit, lucrarea de master plagiată, dar și diploma de licență de la Babeș-Bolyai, care este de fapt o diplomă de absolvire.

Într-un articol publicat pe 9 decembrie, Libertatea a dezvăluit că primele 10 pagini din lucrarea de disertație – Transformarea digitală a României – a lui Florin Roman, trimise redacției chiar de către acesta, sunt plagiate în integralitate.

Conform sursei citate, cele 10 pagini identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Jurnaliștii au arătat cum Florin Roman a preluat identic textul, figurile, graficele și chiar erorile de redactare, cuvintele cu litere lipsă din lucrarea profesorului timișorean.

Anterior, aceeași publicație a relatat că în CV-ul lui Florin Roman se regăsește lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, dar cartea nu a putut fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Națională.

Contactat de Libertatea, fostul ministru al digitalizării a susținut că nu a găsit volumul, „într-o săptămână de căutări, nici acasă, la Alba Iulia”.

Miercuri, 15 decembrie, Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a declarat, pentru aceeași publicație, că „domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”.

Foto: Clotilde Armand/ Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW