Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un pedofil a fost eliberat din închisoare fiindcă a avut o conduită sinceră în timpul anchetei

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 21 august 2019 Etichete: , ,

Un bărbat din județul Brăila, care se afla în arest preventiv pentru agresiune sexuală asupra unui minor, a fost pus în libertate, fiindcă judecătorul a considerat că acesta a avut o conduită sinceră în timpul anchetei și nu are antecedente penale.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost arestat preventiv la începutul acestei luni în baza unei decizii a Judecătoriei Faurei. El a contestat decizia și Tribunalul Brăila a acceptat eliberarea.

Motivare: Bărbatul a dat dovadă de o conduită procesuală sinceră

Potrivit judecătorilor, „fapta nu are o gravidate deosebită, a dat dovadă de o conduită procesuală sinceră, nu este cunoscut cu antecedente penale și va respecta orice măsură de supraveghere ce i se va impune de către instanță”.

Judecătorul de la Tribunalul Brăila l-a eliberat pe inculpat, însă i-a interzis acestuia să se apropie sau să comunice cu minorul agresat.

„Admite contestatia formulată de contestatorul-inculpat M. Daniel. Desființeaza încheierea nr.1 din data de 31.07.2019 a Judecatoriei Faurei. În baza dispozitiilor (…) cod procedură penală, înlocuieste măsura arestării preventive luată față de contestatorul-inculpat M. Daniel cu măsura preventiva a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, contestatorul-inculpat M.Daniel trebuie să respecte următoarele obligații și măsuri de supraveghere: (…) să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu persoana vătămată minoră”, se arată în decizia Tribunalului Brăila.

Suspectul, acuzat că a agresat sexual un minor

Bărbatul a fost acuzat că la finalul lunii iulie, a convins un copil de 10 ani să meargă la el acasă. Ulterior, bărbatul a exercitat gesturi obscene în fața copilului și apoi l-a pus și pe minor să-i facă același lucru. Pentru a nu spune ce s-a întâmplat, bărbatul i-a oferit copilului bani.

Judecătorii au decis să îl elibereze pe acesta fiindcă „ în aprecierea periculozității nu sunt atât calitățile persoanei, cât riscul ca aceasta să comită în viitor un delict”.

De asemenea, judecătorii au apreciat că a avut o conduită sinceră în timpul anchetei și nu a mai avut antecedente penale.

„Tribunalul va aprecia ca relevanțe susținerile contestatorului legate de lipsa antecedentelor penale și conduită sinceră a inculpatului încă de la debutul anchetei judiciare. Aceste două elemente sunt de natură a conduce la concluzia că lăsarea în libertate supravegheată nu este de natură a menține sau crea o stare de pericol la adresa ordinii publice”, spune judecătorul.

În cazul în care inculpatul va încălca cu rea-credință obligațiile care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Acesta a fost eliberat imediat după pronunțarea sentinței.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW