Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dumitru Buzatu: cel mai corect ar fi ca PSD să iasă de la guvernare

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 21 august 2019 Etichete: ,

Criza din Coaliția de Guvernare nu și-a găsit încă rezolvarea. Zilnic, liderii celor două partide fac declarații contradictorii. Se așteaptă ca o soluție să se găsească în această seară când va avea loc din nou ședința alianței PSD – ALDE. Luni, premierul Viorica Dăncilă a lipsit de la întâlnire, fapt care i-a nemulțumit pe cei de la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Până la ședință, atât cei de la PSD, dar și cei de la ALDE, se încurcă în declarații față de viitorul coaliției. Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, este de părere că partidul ar trebui să treacă in opoziție dacă se rupe coaliția.

„Cel mai bun lucru ar fi ca PSD să treacă în opoziție, cei care vor să cadă acest guvern să iși asume. Sunt sigur că au o forță extraordinară să arate, în lipsa PSD, ce fel de politici vor promova. Dacă cineva dorește și rupe această coaliție este normal sa facem ce trebuie, este mai corect să ne plasăm in opoziție”, a declarat Dumitru Buzatu la antena3.

Pe de altă parte, Dorin Corcheș, de la ALDE, spune că ei își doresc o restartare a acestei guvernări și nu neapărat ieșirea din Coaliției. Îi deranjează și candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale.

„Noi vrem o repoziționare cu privire la programul de guvernare, am prioritizat câteva chestiuni, infrastructura rutieră, sănătate, noi le-am prins în programul de Guvernare dar nu s-au realizat. Această alianță trebuie să își recâștige credibilitatea pe care a avut-o”, a spus Dorin Corcheș la digi24.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW