Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fratele lui Paul Stănescu, propus de PSD la ANRE / Ciolacu: Este unul dintre foștii parlamentari care nu au prins loc pe listele partidului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 decembrie 2021

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, va fi propus de social-democrați pentru a face parte din Comitetul de reglementare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE). Marcel Ciolacu a motivat propunerea, menționând că este unul dintre foștii parlamentari care nu au prins loc pe listele partidului la alegerile din 2020.

Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”, a spus Marcel Ciolacu, luni, la Parlament.

Președintele PSD a fost întrebat de jurnaliști dacă toți social-democrații care nu au prins un loc în Parlament vor primi funcții în agențiile statului, iar Marcel Ciolacu a precizat că este vorba doar de foștii parlamentari cu experiență.

Alexandru Stănescu a fost parlamentar PSD pentru două mandate, din 2012 în 2020. A fost președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților între 2017 și 2020.

La capitolul studii, Stănescu susține că a absolvit Institutul Politehnic București – Facultatea de Mecanică Agricolă în anul 1986.

USR: „E o bătaie de joc, dacă ne uităm la CV”

Deputatul USR Cristina Prună susține că o eventuală numire a lui Alexandru Stănescu în Comitetul de reglementare al ANRE ar fi „o bătaie de joc”, întrucât CV-ul său nu ar fi potrivit pentru funcția menționată.

ANRE gestionează o piață de miliarde de euro și ar trebui să vegheze la servicii de calitate pentru consumatorii de energie, vedem ce treabă a făcut cu liberalizarea piețelor energetice(…)CV-ul domnului Stănescu nu îl califică pentru Comitetul de reglementare ANRE(…)PSD să înțeleagă că agențiile statului nu trebuie să fie folosite pe post de sinecuri de partid”, a spus Cristina Prună, luni, la Parlament.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW