Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Dumitru-Silvestru Șoșoacă, anchetat pentru ultraj după ce ar fi lovit un polițist / UPDATE Soțul parlamentarului, plasat sub control judiciar

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 13 decembrie 2021

UPDATE Jandarmeria Capitalei a anunțat că a dat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.500 de lei, în urma scandalului provocat de susținătorii familiei Șoșoacă la sediul Parchetului din Sectorul 1.

Pe timpul ieșirii persoanei în cauză din sediul instituției, o persoană a fost lovită de camera de filmat a unei echipe de televiziune. Cu privire la această situație, verificările au fost preluate de Poliția Capitalei”, a adăugat Jandarmeria Capitalei.

UPDATE Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar.

„În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

UPDATE Parchetul General urmează să preia un alt dosar penal deschis în urma altercației, în cadrul căruia familia Șoșoacă îi acuză pe jurnaliștii străini de violarea vieții private și violarea sediului profesional, în timp ce reporterii Rai 1 acuză la rândul lor că au fost lipsiți de libertate și loviți, relatează surse judiciare.

Știrea inițială

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 ar fi deschis un dosar penal de ultraj pe numele lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă, după ce soțul parlamentarului care a candidat pe listele AUR ar fi agresat un polițist, potrivit unor surse Main News.

Incidentul s-ar fi petrecut după o altercație cu o echipă a televiziunii italiene Rai 1, care s-a deplasat la sediul cabinetului de avocatură al Dianei Șoșoacă pentru un interviu.

În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanșat un conflict. La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 4.

În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea stabilirii situației de fapt”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

Senatorul Diana Șoșoacă a fost luni în fața sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, de unde a transmis mesaje împotriva Campaniei de vaccinare anti-COVID și a măsurilor luate de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, fiind însoțită de mai mulți susținători.

Redăm, în totalitate, comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1:

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus la data de 13.12.2021 punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 4 C.pen. rap. la art. 193 alin 1 C.pen

În cuprinsul ordonanței de inculpare s-a reținut pe scurt:

La data de 10.12.2021, în jurul orei 16:00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgență 112, s-a solicitat intervenția organelor de poliție la un imobil de pe raza Sectorului 1, București. În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice

Prin ordonanța procurorului din data de 13..12.2021 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat pe o perioadă de 60 de zile”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW