Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu, despre dosarele deschise în urma Congresului PNL: Sunt convinsă că se vor clasa

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 decembrie 2021

Alina Gorghiu a declarat joi, 9 decembrie, că este convinsă că cele două dosare penale ce vizează Congresul PNL din septembrie vor fi clasate, menționând că nu exclude ca sesizările să fi fost făcute de reprezentanții PSD.

Sunt convinsă că aceste sesizări(…)vor avea un răspuns cât se poate de repede. (…) Sunt convinsă că dosarele privind Congresul PNL se vor clasa”, a declarat Alina Gorghiu, joi seară, citată de News.ro.

Senatorul PNL susține că secretariatul general al partidului a avut toate aprobările pentru organizarea Congresului și a precizat că toate persoanele care nu au purtat mască trebuie să fie amendate.

Am încercat să fim riguroşi cu organizarea, am făcut teste PCR la intrare. Nu exclud să fi făcut PSD-ul (n.r. sesizările), pentru că, înainte de moţiune, au făcut foarte multe plângeri, una chiar pe  fondurile date primarilor”, a precizat senatorul PNL.

Context

Potrivit surselor Mainnews.ro, parchetele au înregistrare două dosare penale în legătură cu acest eveniment, ca urmare a unor plângeri formulate de reprezentanții unor persoane juridice.

În unul dintre dosare procurorii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, iar în celălalt pentru abuz în serviciu.

Congresul Partidului Național Liberal, în urma căruia Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL, s-a desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, cu prezența a peste 5.000 de persoane, în condițiile în care Capitala era în scenariul roșu, cu o incidență de 4,1 cazuri la mia de locuitori.

Precizăm că, la Congres, președintele Klaus Iohannis a fost fotografiat când nu purta masca de protecție în interiorul Romexpo.

Organizatorii Congresului PNL au fost amendați cu 10.000 de lei de Poliția Capitalei, pentru nerespectarea regulilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut marți, 28 septembrie, de comisarul-șef Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, care a fost audiat în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, la solicitarea grupurilor parlamentare PSD și USR PLUS.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW