Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Trei doze de vaccin Pfizer, necesare pentru neutralizarea variantei Omicron

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 decembrie 2021

Companiile Pfizer și BioNTech, cele care produc cel mai utilizat vaccin împotriva COVID-19, au anunțat miercuri, 8 decembrie, că pentru neutralizarea tulpinii Omicron a SARS-CoV-2 sunt necesare trei doze de vaccin.

Testele de laborator efectuate au arătat că nivelul de anticorpi împotriva variantei Omicron este, în medie, de 25 de ori mai redus în rândul persoanelor care au primit două doze de vaccin, comparativ cu titrurile de neutralizare observate după două doze împotriva variantelor anterioare ale virusului, ceea ce indică faptul că două doze ar putea să nu fie suficiente pentru a proteja împotriva infecției cu varianta Omicron.

Datele obținute la persoanele vaccinate după o lună după primirea celei de-a a treia doze de vaccin au arătat că nivelul de anticorpi eficienți împotriva variantei Omicron este comparabil cu cel observat la persoane vaccinate cu două doze, împotriva variantelor anterioare ale virusului.

În plus, reprezentanții celor două companii au precizat că un vaccin care să ofere protecție sporită împotriva Omicron ar putea fi dezvoltat până în martie 2022.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/trei-doze-de-vaccin-pfizer-necesare-pentru-neutralizarea-variantei-omicron/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW